Søg
Close this search box.

WordPress tips fra NHL Data

Hos NHL Data hoster vi en del WordPress løsninger på vores Linux platform. Vi har således igennem årene draget os en del erfaringer omkring drift og opsætning af denne slags løsninger. Der er nemlig mange ting man skal være opmærksom på, når man installerer og driver en WordPress-løsning. 

Wordpress logo

Vi vil her se på de mest almindelige ting, du skal huske, samt “best practices”, som vil sikre dig en god WordPress-oplevelse for både dig og dine brugere. Her har vi samlet 4 gode råd som du kan implementere i dag:

1. E-mail afsendelse

Vores servere tillader ikke at man sender mails fra WordPress, uden at angive hvem man er. Dette vil nemlig kunne misbruges, hvis jeres hjemmeside skulle blive kompromiteret. For at sikre at WordPress kan sende emails, skal i derfor ændre opsætningen således at den bruger “Authenticated SMTP” – med andre ord, den skal sende fra en eksisterende mailadresse med dennes respektive brugernavn og kodeord.

Dette klares nemmest ved at bruge enten WP Mail SMTP eller Easy WP SMTP, til at ændre SMTP-opsætningen i WordPress. Begge plugins er gratis at bruge.

Man kan til formålet oprette en særskilt mailkonto. Dette kan du selv gøre via mailadministrationen – ellers hjælper vi naturligvis også gerne.

2. Sikkerhed i WordPress Plugins

De seneste mange år er det blevet vigtigere og vigtigere med sikkerhedsorienterede plugins i WordPress, for at sikre at WordPress-løsningen ikke bliver hacket. Vi anbefaler derfor alle vores kunder at bruge et plugin, som f.eks. WordFence. Lige netop Wordfence kommer i en gratis version, som kan det mest nødvendige. Den blokerer blandt andet IP-adresser som forsøger at logge ind mange gange med forkert kodeord. Endvidere giver den mulighed for at scanne efter sikkershuller, overblik over live-traffik på siden, har en gratis firewall og meget mere. Der findes dog også andre plugins som kan lidt af det samme.

3. Skjul din WordPress login side

Alle WordPress-installationer har som standard kontrolpanelet liggende på dit-domæne.dk/wp-admin. Dette gør det desværre alt for nemt for andre at prøve at logge ind. Hvad end det lykkedes eller ej, belaster denne “bruteforce” traffik jeres website unødigt. Man kan derfor med fordel vælge at ændre denne adresse til noget helt andet. Det er desværre ikke noget som man kan i WordPress som standard, men der findes flere plugins til gør dette muligt. F.eks. WPS hide login.

4. Optimering af billeder

WordPress er særdeles velegnet til at håndtere billeder. Desværre fylder billeder en del og mange billeder kan fylde rigtigt meget. Man bør derfor sikrer sig at alle ens billeder er optimerede til online brug. Ikke kun fordi at ens WordPress-installation så fylder mindre (og man derfor ikke skal betale for overforbrug) – men også fordi at det kan gøre din hjemmeside betydeligt hurtigere. Det giver gladere brugere og bedre rangering på Google (som opprioriterer hurtige hjemmesider frem for mindre hurtige).

Heldigvis findes der en masse plugins som kan gøre dette, både godt og smart. Desværre er ingen af dem gratis, hvis man har større billedearkiver. Til mindre billedearkiver kan WP Smush anbefales, da man her gratis kan optimere op til 50 thumbnails af gangen. Til større arkiver, hvor man skal optimere tusindevis af billeder, kan vi også anbefale Shortpixels. Der findes dog også andre, så som EWWW Image Optimizer og Kraken.IO. Så læs op på det, og drag din egne konklusioner.

Få artikler på mail

Nysgerrig på mere?

Tag fat i os i dag – så ser vi sammen på, hvordan vi kan hjælpe dig med din it. 

Ring eller send os en besked.

Er du kunde og har brug for support, så ring eller send en mail på support@nhl-data.dk

Martin Dahlem - IT og Netværkssikkerheds Konsulent
Jesper Haggren - IT Konsulent - DevOps - Implementerings ekspert - Microsoft 365